Руски военни избиват мирно население в Сирия

руски военни части Сирия

Руски бойни самолети продължават умишленото да бомбардират жилищни сгради и места където има събрано мирно население в западната чат на  провинция Алепо, предадоха от Сирийската обсерватория за правата на човека.

При нападенията над град Кафруран, са загинали седем души от семейства, изселени от провинцията Идлиб. Нападенията са предизвикали и големи разрушения и пожари в центровете за продажба на горива.

Убитите от руските авиационни удари в провинцията Идлиб и Алепо се е увеличил тази сутрин до 22 цивилни граждани, от които 13 деца.

Убито е цяло семейство -  мъж, жена му и шестте им деца. При обстрел в село Кафртал западно от Алепо е убит още един мъж, а в околностите на село Ал-Бара южно от Идлиб са загинали двама мъже.

В село Ядрая западно от Алепо са убити две деца, разселени от провинция Хама. Разселено дете от Ал Хбит е убито при обстрела в Архаб на запад от Алепо и още едно при обстрел на Такад в същата провинция.

Седем души, включително 3 деца на семейства, разселени от провинция Идлиб, са били убити при обстрел в град Кафрнуран-провинцията Алепо, като се очаква смъртните случаи да нарастват защото има повече от 42-ма ранени, които са в критично състояние.

От обсерваторията допълват, че от тази сутрин набезите на руснаците са достигнали до 65. Цели на въздушните удари на руснаците са в райони Телманас, Маар Шорин, Шамар Маара, Дейр Сунбол, Масаран, околностите на Ал Бара на юг и югоизток град Идлиб и Кафрнаха, фабрики Кфар Дааил, ал-Мансура, фабрики Ал-Андуми, Рихаб, ал-Абзамо, Ал-Азаму, Таакад и околностите на 46-и полк и Джабал шейх Баракат, Джамаейат ал-Раххал, Ядрая и Кафруран западно от град Алепо.